Дитяча книга “У міста є я!”. Фото #ШОТАМ

Відповіді на запитання “Що таке комунальні тарифи?”, “Навіщо потрібен міський голова?”, “Куди зникає викинуте в баки сміття?” а ще корисні поради, інтерактив та цікаві конкурси містить ілюстроване видання для дітей від фахівчині з питань населених пунктів Ірини Озимок, повідомляє новинний портал #ШОТАМ.

«Це більше ніж книжка, адже вона сприяє пізнанню та спілкуванню дітей з дорослими, дає змогу написати лист меру та виграти призи», — так характеризує свою книгу її авторка Ірина Озимок.

Зі сторінок книги діти дізнаються звідки вода в крані, як не потонути у смітті, здобудуть навики користування домашніми лічильниками… Фактично, це інструкція для маленьких містян, як бути відповідальним мішканцем.

“Попри те, що ця книга — для дітей, я писала її доволі дорослою мовою. І вже потім ми з літредакторкою адаптовували цей текст. І хоча там є віковий показник від 6 до 12 років, але насправді вона цікава і для повнолітніх. Я ставлю себе на місце мами, яка читає з дитиною, і мені це буде цікаво. І я давала її читати дідусям і бабусям, їм також сподобалася. Дорослі казали, що вони також щось нове для себе пізнали”, — зазначає авторка.

Анонсують, що книга з’явиться у продажі вже з 15-го травня.