28 липня стартував фестиваль «Файне місто». У нульовий день фестивалю  відбулося відкриття сцени «Амфітеатр». На цій локації відбуватимуться літературні читання, презентації книг, покази фільмів… А от родзинкою цього року стане стендап.

Символічно, що першими на цій сцені виступили місцеві творці. «Тернопільська поезія мертва» – поетичний марафон, який має за мету  популяризувати українську поезію. Також автори прагнуть привернути увагу до поетів  Тернопільщини та показати, що тернопільська поезія є та існує. А от провокативна назва спрямована на те, аби викликати роздуми у слухачів та спонукати до аналізу.

Сьогодні, 29 липня в “Амфітеатрі” можна буде зустрітись з Юрієм Матевощуком, Тарасом Циклиняком, Андрієм Шолтесом, Олександрою Гонтар та іншими.

Додам,  «Файне місто» – це п’ятиденний музичний фестиваль. Цього року він проходить з 28.07 по 01.08. Детальну програму літературної його частини ми вже подавали раніше. Ознайомитись із цікавинками та програмою цьогорічного фесту ви можете за посиланням: https://fainemisto.com.ua/

Тернопільський читальний клуб буде і надалі висвітлювати літературну складову одного з найбільших фестивалів України, тому слідкуйте за нашими новинами.

Матеріал підготувала Ірина Гороховянко