Щороку випускники шкіл дивують креативністю, пишучи твори у рамках Зовнішнього Незалежного Оцінювання. Цей рік не став винятком. Ми дібрали найкумедніші перли з facebook сторінок освітян Дар’ї Дмитрієвої та Людмили Коткової.

Темою цьогорічного власного висловлювання: «Як стереотипи впливають на життя людей».  Дар’я Дмитрієва наголошує, що 20% школярів мали труднощі з розумінням поняття «стереотип» навіть за наявності ілюстративних прикладів. Для багатьох викликом було написання самого слова «стереотип», у творах траплялись і «старотипи» і «стеріотипи».

Перевірка цього року засвідчила, що із загальним інтелектуальним розвитком середньостатистичного учасника ЗНО сталася якась бідося. І це настільки сумно, що сміятися з цього не виходить. Попри абсолютно вдалу з усіх боків тему власного висловлення, ми отримали купу дуже дивних, як на мене, робіт. Скільки було прочитано про чорну кішку, порожні відра і блондинок хай залишиться нашою страшною таємницею, — стверджує Дар’я Дмитрієва.

Пропонуємо десятку найрепрезентативніших цитат  про їжу, літературу, екзистенцію і gender troubles. Оригінальну орфографію та синтаксис збережено.

 

-«Степан Радченко не дотримувався жодного стереотипу щодо кохання, тому мав чотири дівчини, завдяки яким добився високого статусу, про який мріяв.»

-«Я не знаю хто буде перевіряти мою роботу але надіюся Бог мені допоможе, бо я щонеділі ходжу до церкви.»

– «Людина бере інших людей під одну граблю»

-«Китай заснував лапшу»

-«Негативні стереотипи роблять мітинги»

-«Борщ передається з покоління в покоління»

-«Після цього жінка сказала мені, що я не мужик, тому що не служив. З якого моменту служба в армії робить з тебе мужика?»

-«Вареники не всі люблять, але без вареників ніякого свята немає і не буде»

-«Стереотип- це образ, який нам з давніх- давен натягли на голову.»

-«Та скажіть мені, хто це дочитає, чи нужно мені в 26 год уміти писати твори на різну тему. Де воно пригодиться мені в житті?»

 

Усі фрагменти творів оприлюднені анонімно, водночас це обурює частину батьків, адже подібну репрезентацію цитат вважають висміюванням.

Більше знакових цитат, а також їхньої критики можна читати у facebook за гештегом #перлопоперло.